Autoglanz P3- Keramische Velgencoating 30ml

Keramische Velgen coating

Met het aanbrengen van deze keramische velgen coating bescherm je de velgen tot wel 12+ maanden en geven een waterafstotend effect. Daarnaast stoot het vervuiling af en zo beperk je het gebruik van agressieve chemicaliën tot een minimum. Uitlaat pijpen op een motorfiets of auto kunnen ook worden beschermt met deze keramische coating.

Keramische Coating voor velgen

P3 Lite is een onderdeel uit de Autoglanz Coating Serie ontwikkeld voor de autoliefhebber thuis! Autoglanz heeft een zeer gemakkelijk aan te brengen coating ontwikkeld die bescherming bied, zelfs met een enkele laag! De keramische coating is zo gemaakt dat wanneer je het heel erg dun en gelijkmatig aanbrengt je alleen heel licht doekje nodig.

Omdat de uithardingstijd van deze coating zo`n 10-20 min is kun je, afhankelijk van de temperatuur, de coating op meerdere velgen tegelijkertijd aanbrengen.

Waarom een velgencoating gebruiken?

De reden waarom je een velg wilt beschermen met een coating is als volgt:

1. Eenvoudiger schoonmaken
2. Beschermen van de velgen tegen vervuiling en remstof
3. Laat ze er glanzender uitziet.

Daarnaast in de P3 extreem hydrofoon, wat betekend dat hij een goed zelfreinigend effect heeft. Dit houdt in dat je in veel gevallen de velgen alleen maar hoeft te onderhouden met een neutrale velgenshampoo zoals de Autoglanz Hoops. Veiliger als dat kan bijna niet

Wanneer je toch een velgenreiniger wilt gebruiken zoals de Primo, Bloodtonic of Alkalloy zullen de velgen een stuk sneller schoon worden. Gewoon wat product aanbrengen, in laten werken en afspoelen.

Remstof en teer, samen met ander straatvuil kan er voor zorgen dat deze vast komen te zitten op de wielen. P3 Velgen Coating helpt dit voorkomen zodat je corrosie voorkomt.

En dan de glans! De velgencoating versterkt dit effect ook voor glanzende velgen. Voor matte velgen zorgt deze coating voor een vollere kleur.

Hoeveel lagen velgencoating aanbrengen?

P3 velgen coating kan in meerdere lagen worden aangebracht. Hoe meer hoe beter! Indien je veel kilometers maakt per jaar, meer dan 25.000 km per jaar kun je het beste meerdere lagen aanbrengen dan wanneer je maar 10.000 km rijd per jaar.

Voor het onderhoud heeft Autoglanz SP1 ontwikkeld. Dit is een soort van offerlaag die je kunt aanbrengen over de coating om zo de levensduur te verlengen. De SP1 kan ook worden gebruikt op de P3 velgen coating

Waar staat Autoglanz Keramische coating P3 voor?

 • Betaalbare coating
 • Langdurige bescherming
 • 36+ maanden bescherming bij 3 lagen
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Geeft een hydrofoob effect

Inhoud van 30 ml is ongeveer tot 3 lagen voor een set velgen

Hoe te gebruiken

Zorg er altijd voor dat de velgen schoon en droog is en dat er geen vervuiling of coating/wax meer op de velgen zit
We raden altijd aan om de auto eerst goed te reinigen, teerverwijderen, kleien en/of te polijsten voor het aanbrengen van een coating

 • Prep de velgen met een goede ontvetter
 • Schud de keramische coating
 • Breng een paar druppels aan op een coating doekje. Echt een paar druppels (!)
 • Coating moet worden aangebracht in een dunne (!) laag. Werk op één paneel tegelijk en verdeel in horizontale en verticale bewegingen. Druk niet te hard, het is belangrijk dat het product evenredig wordt verdeeld in een zo dun mogelijk laag dat nauwelijks zichtbaar is. Is het wel duidelijk zichtbaar, verdeel het product dan over een groter gebied. Vanaf het moment dat je begint met de coating tot het niet meer kunnen bewegen van de coating heb je 5 minuten.
 • Nadat de coating is aangebracht duurt het ongeveer 15-20 min om uit te harden (afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Met een infrarood lamp kan het proces worden versneld.
 • Indien er overtollig product is aangebracht kun je dit gemakkelijk verwijderen met een microvezeldoek.
30,00 €