Autoglanz Ceara Wax 150ml

Er gaat niets boven het gevoel dat u krijgt wanneer u een wax aanrbengt op uw auto met de wetenschap dat het een diepe glans aanbrengt aan de lak en deze direct beschermt. Autoglanz Ceará Carnauba Car Wax is hier geen uitzondering op. Het product laat zich gemakkelijk verwerken en zorgt voor een warme diepe glans.

Autoglanz Ceará is een natuurlijke showwax welke een ongelofelijke glans biedt, maar ook voor een showwax een lange standtijd heeft. Deze showwax bevat 28% carnauba wax en is gemengt met excotische waxen en oliën. Ceará is een zeer gemakkelijk te verwerken wax. Welke diepte en glans aanbrengt op de lak.

Het verzinnen van product namen is bij Autoglanz een vak apar en moet een betekenis hebben voor het product, dus waar komt de naam Ceará vandaan?

Carnauba is een wax afkomstig van de bladeren van de palm Copernicia Prunifera, een palm die alleen groeit in de noordoostelijke staten Piaue, Ceará en Rio Grand Do Norte in Brazilie. De carnauba staat bekend als de koningin van de waxen en komt in haar pure staat meestal in de vorm van bruin-gele vlokken. De wax wordt verkregen uit de bladeren van de palm, deze bladeren worden verzameld, te drogen gelegd en los geklopt zodat de wax loslaat van de palm. Vervolgens worden de vlokken verfijnt en gebleekt.

Nu weet u dat de Ceará wax vernoemd is naar de regio waar haar hoofdbestanddeel wordt gemaakt. De Ceará is één van de lange lijst waxen die er nog staan aan te komen. Allemaal het gevolg van maanden ontwikkeling en wordt handgemaakt in het Autoglanz lab.

36,00 €